Lær at tackle usynlig sygdom

Susanne Brandt

26. februar 2019 15:00 - 17:30

Rosenhuset

Bredegade 10, 4200 Slagelse

58 50 26 66

Organiseret af

Susanne Brandt

Lær at tackle usynlig sygdom

I et samarbejde mellem STARS, CPUS http://www.cpus.dk og Komiteen for Sundhedsoplysning https://laerattackle.dk/ tilbydes for første gang, et kursus indenfor Lær at tackle usynlig sygdom.

 Har du en sygdom, som andre kan have svært ved at forstå? Er det vanskeligt at få din hverdag til at hænge sammen? Vil du gerne have kontrollen tilbage? 

Lær at tackle usynlig sygdom- Et kursus for dig?

LÆR AT TACKLE usynlig sygdom er et kursusforløb for dig, der har en sygdom, som er svær at måle eller veje. Måske har du psykiske symptomer knyttet til en personlighedsforstyrrelse. Det kan også være, at du har diffuse uforklarlige smerter.

Kan du sige ja til noget af følgende? Du har over tid følt dig nedtrykt, ængstelig, nervøs eller anspændt Det kan også være uforklarlige smerter, der spænder ben for et godt liv Dine symptomer forstyrrer din hverdag og forhindrer dig i at gøre de ting, du gerne vil Du har lyst til at lære, hvordan du kan håndtere dine symptomer 

Det var rart at være i en forsamling med andre, som også slås med angst – også selvom det var på meget forskellige planer. Kursist

  Få kontrol over dit liv – på trods af dine symptomer På kurset får du inspiration til at leve et godt liv med din sygdom. Du afprøver selvhjælpsværktøjer, som du kan bruge på egen hånd efter kurset. Du lærer at håndtere tilbagefald og opbygger tillid til, at du kan klare ting, der er svære. Desuden støttes du i livsstilsændringer, der kan forebygge og lindre det, som lige nu gør dit livet svært.

Viden om effekt LÆR AT TACKLE usynlig sygdom er en videreudvikling af kurset LÆR AT TACKLE angst og depression .https://aktivforsindet.dk/pec-events/laer-at-tackle-angst-og-depression-6/ Her har deltagerne oplevet:   

Færre symptomer på depression • Større tro på at kunne håndtere og kontrollere symptomer på angst og depression • Større tro på at kunne opnå følelsesmæssig og praktisk støtte hos omgivelserne.

Fælles problemer – individuelle løsninger Du og dine medkursister kan have forskellige symptomer. Jeres bekymringer og problemer er ofte de samme, men erfaringerne med at håndtere dem er forskellige. Derfor kan I hjælpe hinanden. Du bestemmer selv, hvad du vil bidrage med på dit hold. Vil du kun lytte, kan du nøjes med det.

Sådan foregår det

Kurset består af 10 moduler. Vi mødes én gang om ugen i 2,5 time. På de første 7 moduler fokuserer vi primært på mestring af en hverdag med usynlig sygdom. Kursets sidste 3 moduler fokuserer på beskæftigelse. Mellem 7. og 8. modul holder vi 3 ugers pause. Der er typisk 10-14 deltagere på et hold. Både kursister og instruktører har tavshedspligt. Undervisningen ledes af to instruktører, som har gennemført en særlig uddannelse. De har selv erfaring med usynlig sygdom. Forløbet veksler mellem oplæg fra instruktørerne, praktiske øvelser og erfaringsudveksling. Efter kurset får du tilbud om at være med i en netværksgruppe sammen med dine medkursister.

Emner på kurset Håndtering af vanskelige følelser; fx bekymring og tristhed Håndtering af fx træthed, stress og dårlig søvn Håndtering af diffuse eller uforklarlige smerter Tanketeknikker og afspænding At sætte sig mål – og nå dem Forebyggelse af tilbagefald Fysisk aktivitet og humør Bedre kommunikation At træffe beslutninger At løse problemer OM LÆR AT TACKLE LÆR AT TACKLE er en række forskningsbaserede mestringskurser, der oprindeligt stammer fra Standford Universitet i USA.

Jeg har følt mig meget tryg ved hele oplevelsen. Udviklet mig meget personligt og i forhold til min sygdom. Kursist

Undervisere på kurset

Kira Demidowicz og Pia Johansson

Vil du høre mere om kurset?

Kontakt Renè Essom Tel. 2015 9580 E-mail reess@slagelse.dk Susanne Brandt Tel. 2327 8983 E-mail subra@slagelse.dk Læs mere på http://www.aktivforsindet.dk/recoveryskoler og