Walk’n’talk i Birkehuset

Formål:

Formålet er at mødes med andre mennesker, og tale sammen, samtidig med at vi er i bevægelse. Det er meningen at vi får rørt os, får frisk luft og lys, samtidig med at vi måske får et netværk, træner sociale kompetencer. Delmål er at opleve byen sammen med andre, kigge på den, på en måde man ikke gør, når man går alene. Gruppen henvender sig til alle slags borgere der har fysikken til at kunne gå. Det er en form for bevægelse der ikke kræver udstyr, særlige redskaber eller lokaler, og er derfor en aktivitet der kan gennemføres til hver en tid. De fleste mennesker kan relatere sig til det at gå en tur. At gå en tur, er en enkel og konkurrence-fri bevægelsesaktivitet. En gåtur er en motionsform der ikke regnes for så meget, fordi det er så banalt, og alligevel forbedrer den både krop og sind. En gåtur giver energi og glæde og kroppen styrkes. Der er tale om ”sidelæns” kontaktform, der for mange er befriende, da det i modsætning til kontakt, hvor man f.eks. sidder ned overfor hinanden, er mere fri og pauser i samtalen er ok. Det virker mere uforpligtende at mødes på denne måde, og ofte opstår der, måske af samme grund, gode dybsindige samtaler.

Læringsperspektiv:

At den enkelte lærer hvad og hvordan motion, frisk luft og kontakten med andre kan være med til at skabe ro og balance i sindet. Walk and talk kan være med til, at skabe nye relationer samt være med til at træne sociale færdigheder. Samtidig kan Walk and talk være med til, at udbygge den enkeltes kendskab til byen, skoven, stranden eller give en anden muligheden for, at fortælle om en viden man har til de selv samme områder. Walk and talk kan være med til, at skabe glæde og ro i sindet. Alt sammen ting som er gode midler til, at fremme sin recovery processen.

Samskabelse:

Når vi bevæger os rundt i byens gader, skov og strand vil vi opleve byen og hele området på nærmeste hånd. Vi vil byde alle velkomne til, at finde sammen med os på vores gå tur.

Målgruppe:

Alle kan deltage i walk and talk. Det eneste krav er, at du selv er mobil. Tempo og terræn tilpasses alt efter hvem der deltager den givende dag.

Tid og Sted:

Der vil være afgang kl. 13.00 hver torsdag, vi mødes i Birkehuset.  Vi går uanset vejret. Så husk påklædning og evt. vand.

Telefon nr. 70223334

Forventninger til den enkelte:

Vi har en forventning om, at alle har sko på som, man går godt i samt tøj efter vejrforhold.

Særlige forhold:

Aktiviteten er gratis, dog kan der forekomme betaling til transport, i tilfælde af at der køres til strand/skov. Der er ikke begrænsninger på antal af borgere der kan deltage.

Dato

03 jan 2019
Afsluttet

Tidspunkt

13:00 - 16:00

Markeringer

Netværkshuset Korsør

Lokation

Birkehuset
Egersundvej 30, 4220 Korsør
QR Code