Stemmehørerkursus

Stemmehørerkursus

(-06.09.23, 20.09.23, 27.09.23 og 04.10.23 alle dage kl. 14-17)

Forskning viser, at 2/3 af alle stemmehørere er velfungerende mennesker, der aldrig har været i kontakt med psykiatrien, og at stemmehøring er en normal reaktion på følelsesmæssige belastninger.

Med dette udgangspunkt er der lagt op til en anderledes måde at forstå og håndtere stemmehøring end vi er vant til, idet stemmer betragtes som fænomener der kan optræde i belastede situationer af livet, og som man kan lære at forstå og få et godt liv med.

Årets stemmehørerkursus i STARS er samskabt mellem Jørn Eriksen og Joan Jacobsen. Joan har tidligere været deltager på et stemmehørerkursus hvor Jørn Eriksen underviste. På dette kursus underviser de side om side om kombinerer egne levede erfaringer med forskning. Temaer på dette kursus vil blandt andet omhandle

Selvbillede – det er okay at høre stemmer

Her vil Joan fortælle lidt om sig selv, hvem hun er og at hun har hørt stemmer i mange år- herunder hvor forpint hun har været af de meget fjendtlige stemmer. Med til fortællingen hører også et håb, for da Jørn i sin tid forklarede at det var muligt at eksistere i fred og fordragelighed, blev det tydeligt for Joan at det ville hun arbejde på- og det lykkedes…

Stemmehører, den levede oplevelse – hvordan er det at høre stemmer?

Under dette tema vil Joan komme ind på at fortælle om konkrete oplevelser gennem årene, både de gode og de dårlige. Joan vil ydermere komme tættere på, hvad det vil sige, at høre stemmer når de pludselig kommer og når de langsomt bliver mere og mere larmende samt hvordan det opleves, når man visuelt hallucinerer samtidig med at man hører stemmer.

Der bliver under dette tema lagt op til at deltagerne deler af deres egne erfaringer.

Stemmehører, værktøjer og redskaber

Her vil Joan byde ind med egne oplevelser med for eksempel Maastrict-interviewet og andre situationer fra især de sidste 18 måneder.

Jørn vil her dele ud af de værktøjer man kan tage i brug ifm. stemmehøring

Stemmehører, accept og en vej fremad

Under dette tema vil Joan tale om at det at acceptere, at man hører stemmer er vigtigt. Dette med et særligt fokus på, at det som regel er behæftet med skyld og skam at høre stemmer, og at denne følelse er unødvendig og problematisk.

Joan vil især fokusere på afdramatisering af stemmehøring, og derfor også tale til deltagere, der er til stede, som eventuelt ikke selv hører stemmer, men som kender folk der gør.

Derudover vil Joan fortælle om den stemmehørergruppe, som der skal starte op i STARS regi beliggende i Netværkshuset Slagelse.

Stemmehørerkursus undervisere

Stemmehørerkursets undervisere vil være Joan Jacobsen, der selv tidligere har deltaget på stemmehørerkursus i STARS og nu er frivillig underviser og Jørn Eriksen  https://www.psykovision.dk/

Vil du vide mere om STARS? Læs mere her http://www.aktivforsindet.dk/recoveryskoler

Book Event

Ved at tilmelde dig denne begivenhed, er du automatisk tilmeldt alle dage.

04-10-2023

Stemmehørerkursus

Stemmehørerkursus

Available Billetter: 5
The Stemmehørerkursus ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Dato

04 okt 2023

Tidspunkt

14:00 - 17:00

Markeringer

Netværkshuset Slagelse,
Recoveryskolen Stars,
Ungeplatformen

Lokation

Slagelse Bibliotek, store sal
Stenstyegade

Organisator

Susanne Brandt
Email
[email protected]
Registrer/book

Oplægsholdere

QR Code