Skrive og fortælleværksted: At leve og ikke bare overleve

Med opstart januar 2018 udbyder STARS et kombineret skrive og fortælleværksted. Formålet med kurset er at skrive sig til bedring.

Dette sker forhåbentligt i form af, at kursisterne via skrivning og fortælling om eget liv får det bedre, og samtidig opnår en følelse af fællesskab med de andre kursister. Der bliver i skrive -og fortælleprocessen lagt fokus på, at den gode fortælling også kommer frem.

Det er ikke er krav, at man fortæller alt til hinanden, men vi søger at skabe trygge rammer for alle, således at man tør åbne op om sig selv. Med andre ord bliver skriveprocessen og fortællingen brugt til at leve og ikke bare overleve. Der vil være plads til at efterbearbejde de følelser og tanker, som man muligvis sidder tilbage med.

Kurset: Skrive og fortælleværksted, består af 10 kursusgange

Første kursusgang:

 • Hvad er jeres forhold til skrivning? Fortællerleg-improvisering via symboler.
 • Denne kursusgang igangsættes hele forløbet via inspiration og fortælling inspireret af symboler. Dette foregår alt sammen mundtligt, og har til formål at sætte ‘At leve og ikke bare overleve’ igang.

Anden kursusgang:

 • Opfølgning på fortællerleg fra sidst og opstart af skrivekursus modul: ‘Tiden før du blev syg eller en anden positiv episode’/’fortiden’. Hvad kan du huske, hvordan var du og hvordan havde du det?

Tredje kursusgang:

 • Fortællingen om ‘Tiden før du blev syg eller en anden positiv episode’/’fortiden’. Vi tager afsæt i tidligere kursusgangs skriveproces, her deler vi, læser op og sætter fokus på emnet i plenum.

Fjerde kursusgang:

 • Skrivekursus modul om ‘hvor er jeg nu’/’nutiden’
 • Hvordan oplever jeg tiden nu, hvor er jeg henne i mit liv og hvem er jeg? Vi tager afsæt i nutiden og skriver os frem til, hvordan vi oplever, føler og er i nutiden.

Femte kursusgang:

 • Fortællingen om hvor er jeg nu’/ ‘nutiden’.
 • I fællesskab fortæller vi om, hvordan vi oplever os selv i nutiden. Dette med afsæt i hvad der på forrige kursusgang blev skrevet og reflekteret over.

Sjette kursusgang:

 • Skrivekursus om ‘Håb og drømme for fremtiden’.
 • Denne kursusgang beskæftiger sig med hvilke håb og drømme du har for fremtiden og hvor du ser dig selv om eksempelvis 5 år?

Syvende kursusgang:

 • Fortællingen om ‘håb og drømme for fremtiden’. I fællesskab drøfter vi vores fremtidsscenarier i form af håb og drømme for fremtiden.

Ottende kursusgang:

Skrivekursus i ‘ Hvem er jeg uden min sygdom og diagnose’? Denne kursusgang søger at sætte fokus på mennesket bag diagnosen, identiteten fremfor sygdommen.

Niende kursusgang:

 • Fortællingen om ‘hvem er jeg uden min sygdom og diagnose.’ I fællesskab drøfter vi hvordan vi ser os selv ved fravær af sygdom og diagnose.

Tiende kursusgang:

Evaluering og debat.

Kurset foregår i hånden, det anbefales derfor selv at medbringe et hæfte til kurset. Kina bøger kan anbefales og også rekvireres for et mindre beløb, såfremt man ikke selv har medbragt det.

Undervisere:

Susanne Brandt, Mie Lykke Nielsen og Birgitte Carlsen.

Vi glæder os alle tre til at opstarte kurset, og håber I vil være lige så entusiastiske omkring det, som vi er. Der vil være plads til 6 deltagere på kurset. Undervisningen foregår i Korsør kulturhus. Tilmeldingsfrist 10.01.18 Tilmelding: Birgitte Carlsen, [email protected] Se flere recovery kurser her!

 

Tilmeldingsfrist: 10. januar 2018

 

Dato

17 jan 2018
Expired!

Tidspunkt

12:00 - 14:00

Markeringer

CPUS,
Recoveryskolen Stars

Lokation

Kulturhuset Korsør
Skolegade 1, 4220 Korsør

Organisator

Susanne Brandt
Email
[email protected]
QR Code