Sæt fokus på din mentale sundhed og brug ABC

Sæt fokus på din mentale sundhed og brug ABC

Hvorfor mental sundhed?

Mental sundhed handler om at gøre de ting i livet, som giver mening, glæde og værdi for dig.

Det er vigtigt, at vores krop fungerer, og de fleste ved, hvilken betydning det har for vores fysiske sundhed, at leve sundt og være mere aktive.

Den mentale sundhed påvirker vores fysiske sundhed og det er mindst lige så vigtigt at vi mentalt trives.

Forskning viser, at mennesker der holder sig fysisk, mentalt, socialt og spirituelt aktive, har bedre mental sundhed end dem, der ikke gør.

Når vi holder os aktive, føler vi os gladere og vi får samtidig lettere ved at klare hverdagens udfordringer og alt dette er med til at øge vores livskvalitet.

Hvad står ABC for?

På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du kan styrke din mentale sundhed. Vi er inspireret af den australske model Act, Belong og Commit, som på dansk er oversat ABC for mental sundhed og betyder følgende:

 

A: Gør noget aktivt – Du kan holde dig aktiv på mange forskellige måde, og niveauer. Du kan gå en tur, svømme, lave havearbejde, danse eller gøre lige det der giver mening for dig.

 

B: Gør noget sammen – Sociale relationer er afgørende for vores mentale sundhed. At være en del af et fællesskab bidrager positivt til vores identitet og selvfølelse.

 

C: Gør noget meningsfuldt – Det opbygger din selvtillid og dit selvværd at gøre noget, du er stolt af. Dette kan være alt fra at bage en kage, reparere et bord, lykkes at gå 3 km mm. At gøre noget meningsfuldt betyder at gøre noget, som giver en følelse af menig og formål i livet.

 

Formålet med kurset er, at du i gennem bevægelsesaktiviteter, meningsfuldhed og fællesskab bliver opmærksom på, hvilken betydning det har, at gøre noget aktivt sammen med andre og ikke mindst, hvad det er, som er betydningsfuldt i dit liv og giver dig energi.

 

Vi veksler mellem teori og praksis, hvor bevægelsesaktiviteter bliver en del af fællesskabet. Bevægelsesaktiviteter kan det være, alt fra at gå en tur, spille petanque, krolf eller opleve det sanselige aspekt ved at være i skoven.

 

Vi skal turde lytte og tale med hinanden. Vi vil tage udgangspunkt i at deltagerne er forskellige og hver især kommer med deres egen livserfaring som sættes i spil.

 

Alle uanset niveau kan deltage, da kurset tilrettelægges så alle kan være med.

 

Undervisere Sæt fokus på din mentale sundhed og brug ABC

Jasper Neves og Annika Flindtholt

 

Tilmeldingsfrist: 16.08.18

Dato

30 aug 2018
Afsluttet

Tidspunkt

13:00 - 15:30

Pris

740 kr.

Markeringer

Recoveryskolen Vestsjælland

Lokation

Frivilligcenter Slagelse
Skovsøgade 10, bygning S i Slagelse

Organisator

Annika Flindtholt
QR Code