Lær at tackle angst og depression 13

Lær at tackle angst og depression 13 er for dig der har brug for at kunne udvikle på din personlige hjælp til selvhjælps værktøjskasse.

Læs evt. mere her Lær at tackle angst og depression 10

Konceptet er baseret på erfaringsudveksling hvilket betyder, at de der underviser selv har eller har haft angst-depression eller begge dele tæt inde på livet.http://sundhedsformidling.dk/projekter/laer-at-tackle.aspx

Det er derfor denne erfaring som alle i lokalet har tilfælles, både instruktører og kursister.

I løbet af de 7 moduler vil instruktørerne gennemgå en del idérunder.

Disse idérunder kan være afledt af gennemgået teori, men også tage afsæt i kursisternes problematikker.

Man gør det så at sige til ‘tavlens problem’ mens man fælles løser og kommer med forslag til hvad man kan gøre i forskellige situationer.

Endvidere bruges der tid på at hvert enkelt kursist fra uge til uge får udarbejdet en handleplan. Disse handleplaner er små mål man sætter sig uge fra uge for på sigt at opnå følelsen af at man oplever små succesoplevelser og at der er noget man kan lykkes med i hverdagen på trods af de udfordringer der er ved angst eller depression.

Her introducerer og instruerer de frivillige instruktører ( med egne levede erfaringer) en værktøjskasse til hvorledes man kan blive bedre i stand til at håndtere de udfordringer der er i forbindelse med enten angst eller depression.

HVEM UNDERVISER PÅ LÆR AT TACKLE ANGST OG DEPRESSION 13?

Her er ikke tale om undervisning i traditionel forstand- det er udelukkende baseret på levede erfaringer udi angst og depression og instruktørerne er ikke uddannet undervisere.

Lær at tackle konceptet er bygget op således, at de frivillige instruktører har en instruktørmappe. Denne er udarbejdet således, at der kan forekomme højtlæsning i undervisningen- helt eller delvist. Denne højtlæsning munder da ud i en fælles idérunde, her er særligt fokus på idégenerering fra kursister. Det er altså her erfaringer med hvad der virker, deles.

Hvert modul afsluttes med udarbejdelse af en handleplan. Dette har afsæt i små succesoplevelser i hverdagen, ret beset handler det om at sætte sig mål fra uge til uge, der er tilpas udfordrende for den enkelte.

På dette kursus er instruktørerne Kira Demidowicz og Maria Nielsen

HVORDAN TILMELDER JEG MIG lær at tackle angst og depression 13?

Da lær at tackle angst og depression er et samarbejde mellem STARS og Center for ældre, opfordres man til at rette henvendelse til Susanne Grøn på telefon 58574579 såfremt man ikke i forvejen har tilknytning til CPUS. Hvis man derimod i forvejen har tilknytning til CPUS rettes henvendelse til Susanne på subra@slagelse for nærmere aftale om forsamtale.

 

Vil du vide mere om STARS? http://aktivforsindet.dk/recoveryskoler/recoveryskolen-stars

 

 

Dato

02 feb 2021
Afsluttet

Tidspunkt

13:30 - 16:00

Markeringer

Recoveryskolen Stars

Lokation

Sorøvej 8, undervisningslokalet
Sorøvej 8, 4200 Slagelse
Kategorier

Organisator

Susanne Brandt
Email
[email protected]
QR Code