restrektioner på botilbud ophæves

Besøgsrestriktionerne på CPUS´ botilbud ophæves d. 15. april

Fra og med i morgen – d. 15. april – ophæves besøgsrestriktionerne i de af vores botilbud i CPUS, der ikke allerede selv har ophævet dem. Det glæder os derfor, at vi nu igen i alle vores botilbud kan tage imod besøgende fra pårørende og andre af borgernes relationer. 

Beboerne i de fleste af vores botilbud er for nyligt blevet færdigvaccineret, og har også lokalt meddelt, at de har åbnet for besøgende. Beboerne i enkelte af vores botilbud mangler fortsat at blive vaccineret. Personalet i alle botilbud er generelt vaccineret med 1. stik af AstraZeneca-vaccinen, men afventer afklaringen af de næste skridt ift. netop denne vaccine.  

Beslutningen om ophævelsen d. 15. april kommer generelt til socialområdet centralt fra, og det er udmeldt af Styrelsen for Patientsikkerhed, at Styrelsen kan påbyde kommuner med høje smittetal at fastsætte eller forlænge bl.a. besøgsrestriktioner, også på denne type tilbud. Det er heldigvis aktuelt situationen i Slagelse, at der ikke er grundlag for at opretholde besøgsrestriktionerne på vores botilbud. 

Selvom vi nu åbner alle botilbud op for besøgende, er der fortsat borgere og personale der, som ikke er beskyttet med vaccination. Vi er derfor i alle vores tilbud fortsat opmærksomme på at overholde alle gældende sundhedsfaglige restriktioner og anbefalinger, så vi stadig holder fokus på at begrænse smitterisikoen så meget som overhovedet muligt.  

Med venlig hilsen
Eddie Göttsch
Centerleder